21 Temmuz 2010 Çarşamba

Rıza Can Özel, Ayhan Usta'ya biri dut diğeri erikten iki tane kemençe siparişi verdi.


İTÜ Konservatuarı son sınıf öğrencisi, Ordu'lu Kemençe sanatçısı Rıza Can Özel Beykoz Kemençe Atölyesi'ni ziyaret etti.. Rıza Usta, Ayhan Usta'nın marifetli ellerinden çıkan kemençeleri tek tek inceledi ve yapılmakta olan dut ve erik ağaçlarından iki adet yeni sipariş verdi.. Ayhan Usta Beykoz Elmalı Köyü'nden temin ettiği erik tomrukları ve Rize, Trabzon'dan getirip işlemeye başladığı erik, dut ve ceviz ağaçlarından yeni kemençeler yapmak için işe başladı. Rıza Can Özel bir yıl içinde yapılacak kemençelerden özel sipariş iki adet kemençe almak konusunda Ayhan Usta ile anlaştı.

Rıza Can Özel; Picoğlu Osman, Bahattin Camurali ve aynı dönem Karadeniz sanatçılarının eserlerini akademik formasyon üzerine yeni farklı yorumlar ekleyerek yükseltiyor.. Halen Turkcell 3G Reklamında, ve ATV’de yayımlanan “Türkünü Söyle” programında kemençe çalıyor.. Başta İbrahim Can olmak üzere Karadeniz'de marka olmuş sanatcılara kemençesiyle eşlik ediyor..
Ayhan Usta aileden gelen ustalık yetenekleri ve Rize ve Karadeniz’den aldığı Karadeniz kültürünü Farklı Kemençe ustalarına bölgesel, kültürel ve fiziksel özellikleri dikkate alarak üstün kemençeler üretiyor..
Beykoz Kemençe Atölyesi kemençeyi seven, yeni başlayan, kemençe tutkunlarının ve her kesimdem usta ve kullanıcıların merkezi oluyor..Kemençe konusunda başta yapım, tamir ve kurs hizmetleri olmak üzere her türlü ihtiyacı karşılamaya devam ediyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder